Dječji ansambl

Dječji ansambl čini odabrana grupa djece koja su odlukom Stručnog savjeta KUD-a zadovoljila postavljene uvjete nakon završene škole folklora, odnosno 7. razreda osnovne škole. Oni u dječjem ansamblu prolaze dodatnu obuku i to najduže dok ne završe 2. razred srednje škole nakon čega se odabrani upućuju prema A ansamblu dok ostali članovi završavaju s folklornom obukom vezanom za KUD Jedinstvo.

Upis

Cijena članarine i način plaćanja

Cijena članarine je 100 kuna mjesečno. Članarina se plaća do 20. dana u mjesecu za tekući mjesec. Uplata se obavlja isključivo uplatnicom na žiro-račun Društva (primjer).

Putovanja i nastupi

Kao reprezentativni dio škole folklora, dječji ansambl također samostalno nastupa na raznim manifestacijama u Splitu od kojih izdvajamo "Kulturno-umjetničke igre mladih Hrvatske" u Lori koje se održavaju u lipnju, "Mali Split" u sklopu Splitskog festivala, manifestaciju "Neka Riva u cviću pliva", nastupe povodom blagdana sv. Duje kao i za domove Maestral, Lovret i Slava Raškaj te božićni nastup za dječji odjel splitskog KBC-a, a 2016. i za novoutemeljenu nagradu "Splitski pupoljci" za perspektivne, vrijedne i talentirane mlade ljude našeg grade.

Marljivi cjelogodišnji rad dječjeg ansambla redovito bude nagrađen s nekoliko putovanja unutar Lijepe Naše, od čega ističemo tradicionalna gostovanja u Moslavinu, točnije mjesto Križ u posjet prijateljima iz KUD-a "Graničar", tri ljetne turneje po mjestima otoka Brača 2010., 2014. i 2015. godine te županijsku smotru dječjeg folklora u Muću "Stara škrinja je otvorena" na kojoj smo uz manje intervale bili sudionici od 2008. do 2013. Spomenimo da je potonje godine na njoj dječji ansambl "Jedinstva", među svim sudionicima, odabran za predstavnike Splitsko-dalmatinske županije koje će na državnom festivalu dječjeg folklora u Kutini u listopadu 2013. gdje su naposlijetku pobrali lovorike pobjednika 11. festivala dječjeg folklora te zaradili poziv na dječje Vinkovačke jeseni 2014. godine gdje su se prijateljima iz Slavonije predstavili plesovima i dječjim igrama staroga Splita uz pratnju, također mladih, svirača mandolinskog orkestra.

Dječji ansambl je sastavni dio repertoara završnog koncerta škole folklora, mandoline i gitare koji se svake godine krajem lipnja održava u splitskom HNK-u, a koji je ove godine je pred rasprodanim auditorijem roditelja, obitelji i prijatelja proslavio jubilarnu 25. obljetnicu rada s mladima i održavanja razine izvrsnosti.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2021