Odlazak Legende, odlazak "Letećeg Era" .

utorak, 12. kolovoza 2014.
Odlazak Legende, odlazak

Napustio nas je veliki Vladimir Beara, Hajdukova legenda i jedan od najboljih svjetskih vratara svih vremena. Malo je međutim poznato da je šjor Vlade bio plesač Jedinstva 1950-ih godina. Iz tog razdoblja potiču njegovi nadimci Ero i Baletan među vratnicama.On sam je u nekoliko intervjua spomenuo to razdoblje naglašavajući kako mu je i plesanje "kola" pomoglo u razvijanju vještine branjenja.

Video 

Povodom odlaska Vladimira Beare nazvali smo svjedoka vremena, gospodina Branka Šegovića, našeg poznatog koreografa koji nam je u kratkom razgovoru rekao: "Bili smo veliki prijatelji, a u Jedinstva me doveo upravo Vlado. Kako smo zajedno trenirali u Hajduka, nagovorio me da dođem plesat folklor jer on je već usporedo išao i na probe folklora u Jedinstva. Barba Luka Kaliterna se  zbog toga ljutio na njega, a kada mu je Hajduk odredio tromjesečnu suspenziju u potpunosti se posvetio folkloru. Bio je talentirani plesač. Nastupali smo više puta u teatru na raznim priredbama izvodeći Era s onoga svijeta i tada su ga Frane Matošić i ostali suigrači prozvali Ero. Sjećam se da se u tom periodu čak jedno mjesec i pol dana duboko dvoumio između nogometa i folklora . Na sreću svih nas dobro je izabrao."
Uz ovo jedno malo prisjećanje na legendu, možemo samo reći da smo ponosni što je u jednoj kratkoj epizodi svog života gospodin Vladimir Beara bio član Jedinstva.

Izražavamo našu najdublju sućut obitelji.
Članovi i uprava KUD-a Jedinstvo.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024