Oceani razdvajaju, Jedinstvo spaja!

četvrtak, 12. srpnja 2018.
Oceani razdvajaju, Jedinstvo spaja!

''Oceani nas razdvajaju, a KUD Jedinstvo spaja.''

U ovim danima visokog nacionalnog naboja potaknutog sjajnim rezultatom hrvatske nogometne reprenzetacije, kao najava finala u nedjelju, sjajno će se uklopiti i naš susret sa iseljenom Hrvatskom.

Naime ovih dana na turneji po Lijepoj našoj u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, nalaze se folklorni ansambli i grupe naših iseljenika iz Australije i SAD-a. Za sami kraj svojih nastupa na turneji, na naš poziv, izabrali su Split. Tako ćemo im mi ovih dana biti domaćini, a manifestaciju pod nazivom ''Oceani nas razdvajaju, a KUD Jedinstvo spaja'', zajednički ćemo održati u petak 13. srpnja 2018. godine.

Program manifestacije započet će svečanim prijemom u 13:30 sati u Muzeju Grada Splita, kojeg zajednički priređuju grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i Jedinstvo. Uz gđu. Jelenu Hrgović, zamjenicu gradonačelnika Grada Splita, te g. Stipu Božića i g. Božu Zadru, vijećnike gradskog vijeća, počasni gosti će biti članovi i predstavnici hrvatskih društava iz dijaspore:  ''HFA Vukovar'' iz Sydneyja, ''FA Hrvatska zora'' iz Melbournea, ''KUD Baština'' iz Chicaga i ''TPS Hrvatska loza'' iz Chicaga, SAD.

Program manifestacije se nastavlja:

- u 20:20 sati svečanim mimohodom društava iz dijaspore predvođenih KUD-om Jedinstvo, koji će početi od prostorija društva (iza zgrade HNK) i kretat će se starom gradskom jezgrom

- u 21 sat zajedničkim koncertom svih sudionika na centralnoj pozornici splitske Rive

Cjelokupna turneja hrvatskih ansambala iz dijaspore po republici Hrvatskoj odvija se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika (HMI), a koncert na Rivi u organizaciji TZ Split i KUD-a Jedinstvo.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovaj događaj u kojem se spaja iseljena Hrvatska s Domovinom.
Unaprijed zahvaljujemo na odazivu i veselimo se Vašem dolasku.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2020