Slavonijo tko te nije volio... Idemo u Osijek!

utorak, 19. lipnja 2018.
Slavonijo tko te nije volio... Idemo u Osijek!

''Slavonije tko te nije volio, ne zna što je izgubio.'' 

Tako pjeva Prljavo kazalište, a mi se idemo još jednom uvjeriti u istinitost tih stihova, idemo u Osijek.
Od 22. do 25. lipnja u gradu na Dravi očekuje nas premijerno izdanje Panonskog folklornog festivala - (LINK program festivala) na kojem je Jedinstvu pripala čast da kao najbolji predstavnik Jadranske plesne zone, nastupi zajedno sa još četiri folkorna ansambla. Naime svake će večeri festivala nastupiti pet ansambala koji njeguju hrvatski koreografirani folklor, iz sve četiri hrvatske folklorne zone te jedan iz inozemstva. To su redom:

- FOLKLORNI ANSAMBL SKUD ''IVAN GORAN KOVAČIĆ'', Zagreb
- FOLKLORNI ANSAMBL ''MATIJA GUBEC'', Karlovac
- KUD ''JEDINSTVO'', Split
- KUD ''TANAC'', Pečuh
- HKUD ''OSIJEK 1862.'', Osijek

Za nedjelju, 24. lipnja u 21 sat planiran je koncertni nastup nacionalnog Ansambla LADO s novim programom ''Ideju regruti''. U sklopu festivala, na istom prostoru će se održavati sajam domaćih proizvoda OPG-ova i obrtnika, uz ponudu osječkih restorana, vinarija i pivovara u organizaciji Turističke zajednice grada Osijeka.

Više o ovom velikom festivalu kojeg zajednički organiziraju Osječko-baranjska županija, grad Osijek, tamošnje Turističke zajednice i domaćin HKUD Osijek 1862., možete pročitati na službenoj facebook stranici Panonskog folklornog festivala - LINK

Jedva čekamo! 

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2020