Poplava u muzičkoj sali i kutiću!

nedjelja, 19. rujna 2021.
Poplava u muzičkoj sali i kutiću!

Korak naprijed, natrag dva… 

Nedugo nakon što smo morali napustiti našu plesnu salu i gotovo završili na ulici te nakon svih problema koje nam je zadala korona kriza, Jedinstvo je zadesila još jedna nevolja. Naime nakon poplave, izazvane tuđim nemarom, koja se dogodila prošlog četvrtka 16. rujna 2021. u našoj muzičkoj sali i kutiću stradali su stropovi, zidovi, drvene obloge, pod, tepison te nekoliko povijesnih unikatnih fotografija, a sedam instrumenata potpuno je uništeno i postalo neupotrebljivo.

Brzom reakcijom naših članova, voditelja i uprave, spašen je ostatak instrumenata kao i neoštećenih stvari poput slika, trofeja, nota te ostalih dokumenata, no nastala šteta za nas je u ovom trenutku golema, ogromna kako s financijske strane, ali i one druge, sentimentalne. Vlaga, narušeni zidovi i podignuti podovi nikako nam ne idu u prilog stoga trenutno, ali i na duže razdoblje, nismo u mogućnosti koristiti spomenute prostorije. Kad se k tome svemu još doda spoznaja o izjavi u kojoj nam se poručuje da se nemarom izazvana šteta neće platiti ili nadoknaditi, osjećaji tuge i razočaranja dodatno su potencirani.

No mi uvijek gledamo naprijed, onako kako smo uspješno nosili s problemima korona krize, nakon prospavane noći i hladne glave okrenuli smo se nadolazećim nastupima, posudili instrumente, improvizirali prostor za muzičke probe, odradili dva nastupa na cruserima i već ovog četvrtka smo s vama u punom sastavu na koncertu na Trgu Gaje Bulata ispred HNK. No mi u svom volonterskom zanosu i dalje vjerujemo kako se sve na neki način događa s razlogom te da će i ovoga puta biti prepoznata naša ljubav prema Jedinstvu kao i naš entuzijazam, trud i rad koji ulažemo kako bi uvijek bili na vrhu te da će se na isti način kako smo smjestili, makar i privremeno, plesni ansambl, pronaći odgovarajuće rješenje i za naše muzičare, ali i one nama najvažnije: naše najmlađe, našu djecu polaznike glazbene škole Jedinstva s neprekinutom tradicijom djelovanja od preko 50 godina. U tom smislu imamo i obećanje našeg gradonačelnika g. Ivice Puljka koji nam se odmah javio po saznanju ovog nesretnog događaja te uskoro se nadamo i očekujemo konkretnu pomoć.

Idemo dalje.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024