Jedinstvo na krovu Afrike! (fotogalerija)

petak, 30. srpnja 2021.
Jedinstvo na krovu Afrike! (fotogalerija)

Kako kaže citat s naših vlastitih stranica, "KUD Jedinstvo okuplja mlade ljude najrazličitijih interesa, područja obrazovanja i pozadina". Unatoč što smo neizmjerno ponosni na to, folklor je ipak naša primarna furka i tek su sporadične prilike kada se možemo pohvaliti nekom od vijesti iz vanfolklornog svijeta. Još rjeđe su prilike kad se možemo pohvaliti nekim osobitim uspjehom, npr. da se netko penjao na najvišu planinu jednog kontinenta, a apsolutno najrjeđe kada nešto takvo upravo kolosalno ili fenomenalno kao npr. penjanje na najvišu planinu jednog kontinenta učini netko vrlo osobit i k tome još iz naših redova!

Pa ipak - već ste shvatili iz jučerašnjeg teasera - upravo to se dogodilo zbog čega takva vijest doista zaslužuje posebnu objavu i čini ovo Jedinstveno srce da bude bar za pola broja veće i da hodamo pola metra iznad zemlje od ponosa: naša članica Leona Kramarić je zajedno sa svojim tatom hodala po Kilimanjaru, najvišoj planini Afrike! 

Dvotjedna avantura kao dio veće ekspedicije na Crnom kontinentu koja je za cilj imala osvajanje ovog 5895 metara visokog ugaslog vulkana netom je završila, i dok se dojmovi se sliježu na ipak nešto poznatijim lokalnim geografskim koordinatama, upitali smo Leonu za njen prvi dojam. Iako su više sile ispriječile osvajanju samog vrha, prekrasni pejzaži, nadrealne vizualne kulise koje većina nas ipak samo ima priliku gledati na TV-u, izazovi, prepreke i cjelokupni doživljaj ostavili su duboki dojam na ovu mladu dušu kojeg prenosimo iz prve ruke: 

"Dana 13.7. ove godine započela sam avanturu koja je ostavila posljedice za cijeli moj život. Upoznala sam prekrasnu ekipu za koju smo se svi složili da je postala još jedna obitelj te san ostvarila više od jednog sna iz ranijeg djetinjstva. Naučila sam što je to živjeti sa sobom u teškim trenutcima i prolaziti ovaj dugi period od dva tjedna dan po dan, korak po korak i kako bi porteri Kilimanjara rekli “pole pole” što znači polako polako. Ovaj uspon nije bila laka šetnjica, već fizički i psihički test za još veće uspone i avanture koje čekaju mog tatu i mene."

A velike vas stvari čekaju. Bravo Leona i tata!

Galerija

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024