''Đavo u selu'' najbolja predstava u 2015!

srijeda, 25. studenoga 2015.
''Đavo u selu'' najbolja predstava u 2015!

Na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijeljene su Nagrade hrvatskog glumišta za najbolja umjetnička ostvarenja u 2015.

U području baleta, najboljom je predstavom u cjelini proglašen "Đavo u selu" Frana Lhotke u koreografiji Pije i Pina Mlakara, koju su u HNK-u Split prenijeli Ljiljana Gvozdenović i Dinko Bogdanić. Ponosni smo što su u ovoj nagrađenoj predstavi nastupali i naši plesači, Bepo Labetić, Kristian Krešić, Toni Baban, Zvonimir Jurun i Nikša Mitrović, te zajedno sa kolegama iz prijateljskog KUDŽ-a ''Filip Dević'' (Petar Liović, Luka Poljak, Toni Jukić, Duje Đapić, Filip Čorić) pridonijeli velikom uspjehu ovog popularnog baleta  i tako nastavili tradiciju svojih ''folkloraških'' prethodnika.
Također koristimo ovu prigodu da čestitamo i našem veteranu, prvaku opere Ivici Čikešu koji je na istoj manifestaciji osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u operi - "Mefistofele" (HNK Split).
O tome koliko je vrijedna ova nagrada govori i činjenica da su nagradu hrvatskog glumišta 1992. utemeljili Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU), Hrvatska radio televizija i Večernji list, sa suutemeljiteljima Ministarstvom kulture, Odsjekom za povijest hrvatskog kazališta HAZU-a, HNK-a u Zagrebu, Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa.

Još jednom čestitamo!

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024