In memoriam: gospodin Branko Parađina

ponedjeljak, 15. rujna 2014.
In memoriam: gospodin Branko Parađina

96. godini života napustio nas je gospodin Branko Parađina.
Šjor Branko je bio naš dugogodišnji članjoš tamo od sredine prošlog stoljeća. Bio je jedan od onih velikih ljudi koji se pamte i ostat će zauvijek zapisani u povijesti našeg Jedinstva. U društvu je obavljao razne funkcije, bio je predsjednik Jedinstvačlan upraveorganizator mnogobrojnih gostovanja i turneja. Generacije Jedinstva i danas pamte nezaboravne turneje po Grčkoj, Italiji, legendarnoj Pescari, Tolu, Rimu, koje su ostvarene zaslugom šjor Branka.
Pored toga u svojoj profesionalnoj karijeri gospodin Branko je bio dugogodišnji šef protokola grada Splita i republike Hrvatske, tajnik Hajduka, šef protokola Mediteranskih igara u Splitu 1979, te sudjelovao u organizaciji velikih sportskih i kulturnih manifestacija, europskih i svjetskih prvenstava.
Bio je pravnik i publicist, a svoj rad je okrunio knjigom ''Splitu u pohode'' u kojem je opisao susrete sa brojnim državnicima i velikim osobama tog doba koji su dolazili u Split i Hrvatsku. Kennedy, Tito, Brežnjev, car Selasie, Sophia Loren... samo su neke od slavnih osoba sa kojima se susretao i družio.
Jedinstvo je izgubilo jednog od članova koji su obilježili povijest našeg KUD-a, društva koje mu je bilo na srcu i u mislima i prilikom našeg posljednjeg susreta u travnju ove godine, na njegov 95-ti rođendan.
Adio i veliko hvala šjor Branko!
Supruzi, gospođi Katji i sinu Branku ml.-Štuci, te obitelji, upućujemo izraze iskrene sućuti.
Posljednji ispraćaj Branka Parađine biti će održan 18.9. (četvrtak) u 17 sati na Lovrincu.

Članovi i uprava KUD-a Jedinstvo.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024