JEDINSTVO predstavlja: 1. Međunarodni festival folklora u Splitu

srijeda, 31. kolovoza 2022.
JEDINSTVO predstavlja: 1. Međunarodni festival folklora u Splitu

1. MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA U SPLITU.

Folklorni ansambl Jedinstvo i Splitsko-dalmatinska županija ove godine organiziraju 1. Međunarodni festival folklora u Splitu. Rekli bi mnogi: napokon!

Značajan je to događaj, san mnogih generacija i vodstava Jedinstva, kojem je cilj predstaviti te afirmirati tradicijsku i folklornu kulturu domaćih i stranih sudionika.

Festival će se održavati od 31. kolovoza do 3. rujna na različitim lokacijama. Svečano otvaranje bit će na Trgu Gaje Bulata ispred splitskog HNK u večernjim satima, a prije samog koncerta starom jezgrom grada Splita u povorci će proći svi sudionici festivala u svojim tradicionalnim nošnjama popraćeni pjesmom i plesom.

Predstavnike šest domaćih i stranih folklornih grupa građani će imati priliku vidjeti i 2. rujna na Gradini, a 3. rujna u jutarnjim satima izvođače će ugostiti i City Centar One.

Završni koncert, u kojem će grupe iz Rumunjske, Mađarske, Italije, Meksika i Hrvatske predstaviti svoje koreografije, održat će se u Kaštel Štafiliću 3. rujna u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta.

Grad Split, Turistička zajednica grada Splita te Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije kao i pokrovitelji Leda, Digitalni Studio AKVARIJ i City Centre One Split prepoznali su potencijal ovakvog događaja te su pridonijeli ostvarenju splitske ljetne folklorne priče.

Nadamo da se su ovo samo početci te da će ova tradicija zaživjeti i uveseljavati mnogobrojne građane i sljedećih godina!

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2023