Kod nas u gostima: FA Linđo! Homo u kolo!

ponedjeljak, 10. rujna 2018.
Kod nas u gostima: FA Linđo! Homo u kolo!

Kako smo i obećali prije tri tjedna: evo nam Linđo u Splitu!

Ovih dana biti ćemo domaćini proslavljenom Folklornom ansamblu Linđo iz Dubrovnika. Time se nastavlja dugogodišnja prijateljska suradnja naša dva ansambla, koj desetljećima zajedno neumorno čuvamo našu hrvatsku baštinu spašavajući je od zaborava.
Dolazak Linđovaca u Split, njihov je uzvratni posjet nakon što su nas prije nepuna tri tjedna ugostili u Dubrovniku kojom prilikom smo tamo održali i naš cjelovečernji koncert.

Ovog četvrtka (13. rujna) s početkom u 21:00 sati, FA Linđo će se na središnjoj pozornici splitske Rive predstaviti našim sugrađanima i gostima našeg grada svojim cjelovečernjim koncertom. Bit će to program posebno osmišljen za nastup u Splitu, a valja istaknuti da nam Linđovci dolaze s ukupno 55 članova svog folklornog ansambla i pratećeg orkestra, te će nam na ovom koncertu izvesti niz poznatih koreografija sa svog repertoara poput Valpovačkih plesova, Dubrovačke kontradance, Istarskog balun, Plesova iz Zaprešića i naravno njihovu najpoznatiju i najprepoznatljiviju koreografiju Dubrovačku poskočicu Linđo. Sve plesne točke u programu potpisuju vrhunski hrvatski koreografi, nama dobro znani profesori Ljevaković, Ivančan, Šegović, Muratović i ostali velikani hrvatskog folklora.

Sva ova događanja i prijateljski susreti Linđa i Jedinstva, odnosno koncerti i druženja naših renomiranih folklornih ansambala u Dubrovniku i Splitu, samo su nastavak naše prijateljske suradnje, najava naših velikih obljetničkih godina koje nam slijede: 2019. - obljetnica 100 godina KUD-a Jedinstvo i 2020. - 55-ta obljetnica FA Linđo, ali i zalog za neke skorašnje velike zajedničke projekte koji su pred nama.

Četvrtak 13. rujna u 21 sat, splitska Riva. Homo u kolo! :)

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2019