In memoriam: Jasna Vasić (Kanazir) i Vlado Vunić

srijeda, 5. rujna 2018.
In memoriam: Jasna Vasić (Kanazir) i Vlado Vunić

Na žalost, život Jedinstva pored mnoštva lijepih trenutaka donosi i one tužne. Tako su u nas u samo dva dana napustili dvoje naših bivših istaknutih članova.

U 91. godini života napustila nas je dugogodišnja legendarna članica našeg zbora, pjevačica i solistica Jasna Vasić, rođ. Kanazir. Teta Jasna je od samog rođenja bila neraskidivo vezana uz Jedinstvo, odrastajući u poznatoj splitskoj glazbenoj obitelji Kanazir uz svoga oca Špira koji je praktički jedan od osnivača Jedinstva. Upravo je svestrani meštar Špiro, čuveni splitski brijač, osnovao prvi tamburaški zbor Jedinstva 1919., usmjerivši time svu svoju djecu u umjetničke vode uputivši ih u Jedinstvo pa su tako i Jasnina braća i sestre postali plesači, glazbenici i pjevači u našem društvu u periodu za vrijeme i neposredno nakon 2. svjetskog rata.

U godinama nakon aktivnog članstva u Jedinstvu teta Jasna je bila uvijek rado viđena gošća na svim našim velikim obljetnicama i prigodnim susretima, a kao mali kuriozitet, za one koji ne znaju, je i to da je Jasna Vasić majka našeg poznatog pjevača Jasmina Stavrosa.

Niti dan nakon naše tete Jasne, napustio nas je nakon teške bolesti u svojoj 65. godini života i dugogodišnji svirač te član mandolinskog orkestra, Vladimir Vunić. A Vlado je bio čudo od glazbenika. Takvog virtuoza na mandolini koji je doslovno spavao s njom, rijetko se moglo naći. Sudionik velike turneje po SAD-u iz 1982. godine, naš Vlado je u Jedinstvo došao kao mlad, visok, momak početkom 70-ih i odmah svojim talentom ukazao na potencijal koji posjeduje. Tijekom godina razvio se u nezaobilaznog i pouzdanog člana orkestra na kojeg se uvijek moglo osloniti, baš poput incijala koje je nosio VV. Privržen Jedinstvu i mandolini i u svojim posljednjim trenucima, ostat će zapamćen kao jedan od onih legendarnih Jedinstvenih glazbenika.

Adio teta Jasna, adio Vlado.

Obitelji upućujemo izraze iskrene sućuti.

Članovi i uprava KUD-a Jedinstvo.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2020