Nakon 54 godine Jedinstvo ponovno na Revelinu: idemo u Dubrovnik!

srijeda, 22. kolovoza 2018.
Nakon 54 godine Jedinstvo ponovno na Revelinu: idemo u Dubrovnik!

Povijest se ponavlja, Jedinstvo se vraća.

Davno je davno bilo to... Da, istina je. Jedinstvo je točno prije 54 godine posljednji put održalo samostalni koncert na Revelinu, čuvenoj dubrovačkoj ljetnoj pozornici, slavnoj tvrđavi, ponosu Dubrovčana. Malo je poznato novijim generacijama, ali valja svakako podsjetiti. Tih davnih 1960-ih godina, Jedinstvo je bilo jedini veliki folklorni ansambl, ne samo u Dalmaciji, već i na čitavoj obali hrvatskog Jadrana. Kao takvo, Jedinstvo je u tadašnjoj ekspanziji našeg turizma predstavljalo jedinu opciju koju su turističke agencije imale ukoliko su željeli stranim i domaćim gostima prikazati narodnu folklornu baštinu. Tako je i velika turistička agencija Atlas početkom 1960-ih angažirala Jedinstvo da jednom tjedno nastupa u Dubrovniku za njihove goste i posjetitelje grada. Gradska kavana kroz jutro i tvrđava Revelin uvečer bila su mjesta održavanja koncerata folklornog ansambla Jedinstvo

I nakon nekoliko godina napornih putovanja tadašnjim cestama od Splita do juga Hrvatske, članovi ansambla izmoreni stalnim putovanjima, predlažu Atlasu i Turističkom uredu Dubrovnik: zašto ne osnujete dubrovački folklorni ansambl?. Dogodine, 1965., osovan je F.A. Linđo, a sve ostalo je povijest.
Ali i sadašnjost. Jer evo nas ponovno na Revelinu zahvaljujući upravo našim velikim prijateljima iz Linđa, koji su nam omogućili ovaj koncert koji će se održati 26. kolovoza (nedjelja) s početkom u 20:30 sati.

A kako će nam biti ta dva dana (25. - 27.08.) u Dubrovniku, možete pratiti na našim e - platformama. 
Dubrovniče, Linđovci, mi stižemo!

 

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2020