Buongiorno Italia, buongiorno Maria!

četvrtak, 26. srpnja 2018.
Buongiorno Italia, buongiorno Maria!

''Buongiorno Italia, buongiorno Maria''. Stihovi su to nekad popularne pjesme slavnog Tota Cotugna - ''L'Italiano'', ali naslov ove vijesti mogli su biti i stihovi koje je daleke 1970-te na Splitskom festivalu otpjevao još jedan čuveni talijanski kantautor Sergio Endrigo koji se u pjesmi pitao ''KUD plovi ovaj brod, KUD ljude odnosi...?''. E sad priču smo malo zakomplicirali, ali stvar je veoma jednostavna: KUD je JEDINSTVO, a 35 njegovih članova će sutra ujutro doploviti brodom do Ancone Italiji zaželjeti BUONGIORNO. Za Mariu nismo sigurni hoće li biti na dočeku u trajektnoj luci na zapadnoj strani Jadrana, ali i njoj ćemo, ako se pojavi, zaželjeti dobro jutro :)

Dakle sve je jasno: 35 članova prvog folklornog ansambla i orkestra večeras (26.07., četvrtak) u 20 sati trajektom Marko Polo putuju na 7-dnevnu turneju u Italiju. Tamo će sudjelovati na 41. Međunarodnoj smotri folklora koja će se održati u gradu Castiglione del Lago (LINK), smještenom u neposrednoj blizini Perugie. Pored sudjelovanja na smotri u društvu domaćina - Gruppo Folcloristico ''Agilla e Trasimeno'' i ansambala iz Novog Zelanda i Turske, naši članovi nastupit će i u nekoliko obližnjih gradova gdje će pored niza manjih nastupa održati i dva cjelovečernja koncerta. Slobodan dan na smotri koji ih očekuje u ponedjeljak 30.07, iskoristiti će za cjelodnevni izlet i posjet veličanstvenoj Firenzi.

Nakon ''kompliciranog'' uvoda, nastavak ove vijesti nije mogao biti jednostavniji. Sve znate, a događanja na turneji možete pratiti na našoj web stranici i na našim društvenim mrežama. A ako nas poželite, ne brinite se jer ostatak ekipe ostaje u Splitu i čeka vas na ''Šotobracu'' i ostalim nastupima. Povratak Talijana je 2.8. (četvrtak) u večernjim satima.

Ciao amici, buon viaggio! 

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2020