In memoriam: Luciano Perić

utorak, 31. siječnja 2017.
In memoriam: Luciano Perić

In memoriam: Luciano Perić (1940. - 2017.)

Jučer nas je u 77. godini života napustio poznati splitski koreograf Luciano Perić, dugogodišnji prijatelj, suradnik i član Jedinstva.
Rođen u Zadru 24. siječnja 1940. plesač Baleta HNK Split postaje 1962. i kao zapaženi solist  djeluje sve do 1989. kada odlazi u plesačku mirovinu. Direktor Baleta HNK Split bio je od 1973. do 1979, te ponovno u razdoblju od 1980. do 1981. Od polovice osamdesetih Luciano Perić vodi Plesni studio Glazbene mladeži Splita odgajajući kroz puna tri desetljeća generacije mladih plesnih talenata od kojih su mnogi kasnije ostvarili i zapažene profesionalne karijere u baletu splitskog kazališta.

Šjor Luka nije samo bio vrhunski pedagog i stručnjak. Prije svega bio je veliki čovjek, uvijek spreman svojim savjetom pomoći našim plesačicama, plesačima te njihovim voditeljima. Privilegija je bila raditi s njim i sudjelovati kao član ansambla Jedinstva na preciznom ''tesanju'' koreografije završnog kola iz ''Era s onoga svijeta'' u danima prije premijernih izvedbi istoimene opere na pozornici HNK.
Hvala šjor Luka, učili smo od najboljeg.

Posljednji ispraćaj gospodina Luciana Perića bit će u petak 3. veljače u 9:45 sati na splitskom Lovrincu, dok će se sprovod održati isti dan u 14 sati u njegovom Zadru.

Obitelji, teti Mirjani i našem Franku, upućujemo izraze iskrene sućuti.

Članovi i uprava KUD-a Jedinstvo.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2020